GOUDEN FILM VOOR LOVERBOY: EMOTIES UIT

De misdaadfilm Loverboy: Emoties Uit heeft 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee heeft het speelfilmdebuut van Cyriel Guds, geïnspireerd op waargebeurde verhalen over de duistere wereld van de mensenhandel in Nederland, de Gouden Film-status gehaald. Cyriel Guds die behalve regie, scenario, productie ook als acteur in de film speelde, werd verrast met de uitreiking van de Gouden Film in Amsterdam. De film Loverboy: Emoties Uit is de negende Nederlandse film die de Gouden Film dit jaar heeft ontvangen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Cyriel Guds: “Ik voel mij vereerd dat de film al een aantal dagen achter elkaar de nummer 1 film is in Nederland en nu ook nog bekroond met de Gouden Film. Ik ben enorm dankbaar en trots.”

Over de film
De alleenstaande Terence probeert zijn 9-jarige dochter te behoeden voor een uithuisplaatsing door de jeugdbescherming. Hij raakt echter verstrikt in een levensgevaarlijk dilemma als hij een torenhoge schuld moet afbetalen bij een beduchte mensenhandelaar. Om zijn schuld af te lossen wordt Terence gedwongen drie onschuldige jonge vrouwen seksueel uit te buiten. Als hij niet binnen de opgedragen tijdslimiet slaagt, volgen er meedogenloze consequenties.

Over de productie
Guds, naast hoofdrolspeler ook schrijver en regisseur van ‘Emoties Uit’, is 7 jaar geleden gestart met dit indringend verhaal. 3 jaar geleden creëerde hij de succesvolle webserie ‘Loverboy Amsterdam’ met meer dan 1 miljoen views. Vervolgens na gesprekken met meerdere streamingsdiensten om een lange serie hierover te maken, werd hij overal afgewezen vanwege de heftigheid van het verhaal. Maar dankzij de onvoorwaardelijke steun van fans van de webserie besloot hij het heft in eigen hand te nemen en op onafhankelijke wijze de bioscoopfilm ‘Loverboy: Emoties Uit’ te maken. WW Entertainment heeft Loverboy: Emoties Uit in 76 bioscopen gedistribueerd.

Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Loverboy: Emoties Uit is nu overal in de bioscoop te zien.

Kaarten voor de vertoningen van de bioscoopfilm LOVERBOY: EMOTIES UIT zijn te koop via de plaatselijke bioscopen en een overzicht hiervan is te vinden via loverboyemotiesuit.nl