Een nieuwe strategische overname voor Vuelta

Vuelta versterkt zijn aanwezigheid in Europa met de overname van de grote Benelux-distributeur WW Entertainment

Parijs, 8 oktober 2024. Vuelta is verheugd de overname van WW Entertainment B.V. aan te kondigen. WW Entertainment heeft zichzelf onderscheiden door één van de grootste onafhankelijke lokale filmdistributeurs te worden. Door de Benelux-activiteiten van Entertainment One over te nemen, heeft WW Entertainment een solide portfolio van lokale- en internationale titels weten te consolideren. WW Entertainment bracht onlangs de nummer 1 hit Loverboy: Emoties Uit uit en heeft het hele jaar door sterke box office cijfers gezien met films als Hit Man en Bon Bini: Bangkok Nights.

WW Entertainment zal nu opereren onder de paraplu van Vuelta. De oprichters, Wilco Wolfers en Caspar Wenckebach, zullen de onderneming blijven leiden om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Ze zijn verheugd zich aan te sluiten bij de nieuwe en ambitieuze Europese productie- en distributiestudio Vuelta.

“Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Vuelta Family, en ik kijk ernaar uit om samen te werken met Jerome en David, het zeer professionele team in Ierland, en met de bedrijven in Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Italië die hetzelfde DNA hebben als WW Entertainment!” zegt Wilco Wolfers.

“Wilco en zijn getalenteerde team zijn een zeer mooie aanvulling voor Vuelta. We kijken er vol enthousiasme naar uit om met WWE samen te werken aan hun spannende projecten en voor hen om op hun beurt gebruik te maken van de Vuelta-infrastructuur. Hun staat van dienst in lokale films, de overlap met andere Vuelta divisies op het gebied van acquisities en de kwaliteit van hun team zal Vuelta’s positie als toonaangevende Europese studio versterken”, voegt Jerome Levy voorzitter van Vuelta toe.

Een veelbelovend jaar voor Vuelta Group

Vuelta heeft een uitzonderlijk jaar 2024 achter de rug, te beginnen met de overname van Telepool, een Duitse krachtpatser op het gebied van contentproductie en -distributie, waarmee Vuelta’s leidende positie in Duitsland wordt versterkt.

Vuelta heeft ook de box office in haar gebieden bestormd en heeft de hoogst scorende film van het jaar in Frankrijk met de Franse hit A Little something extra, gedistribueerd door Pan, die bijna 11 miljoen bezoekers heeft getrokken. Vuelta staat momenteel ook bovenaan de box office in de Benelux en Scandinavië. WWE’s Loverboy: Emoties Uit staat voor de vierde achtereenvolgende week bovenaan en Scanbox’s Lee staat deze week op de eerste plaats - dit alles al in een jaar dat al records brak met de releases van Longlegs, Past Lives, When in Rome, Civil War en vele andere succesvolle titels.

Playtime en zijn filialen, Films Boutique (Berlijn), Be For Films (Brussel) en Film Constellation (Londen), blijven schitteren met bekroonde films op internationale festivals, waaronder de Grote Juryprijs van Cannes met The Seed of the Sacred Fig, The Quiet Son (beste acteur voor Vincent Lindon) in Venetië, een Concha de Oro in San Sebastian voor Afternoon of Solitude van Alberto Serra en When Fall is Coming van François Ozon (die Beste Scenario en Beste Acteur won). Playtime was dit jaar betrokken bij de hit The Marching Band, uit de première selectie van Cannes.

Op het gebied van productie zal Vuelta Group, via Indiana en Pan, haar Italiaanse en Franse entiteiten, tegen het einde van het derde kwartaal van 2024 een zestal producties hebben voltooid. Indiana zal voor het einde van 2024 ook de tv-serie Il Gattopardo leveren aan Netflix. Vuelta wil het komende jaar blijven groeien en zal betrokken zijn bij de productie van meer dan 20 speelfilms en tv-series.

Over Vuelta

Vuelta is een Europese studio die de beste Europese lokale distributie- en productiemaatschappijen samenbrengt onder één creatief dak en zo een pan-Europese leider wordt die lokale content in combinatie met een wereldwijde aanwezigheid biedt.

Vuelta biedt filmmakers unieke toegang tot lokale en wereldwijde distributie en aangepaste financieringsoplossingen, waardoor ambitieuze film- en tv-projecten een groot publiek kunnen bereiken.

De studio heeft een sterke lokale aanwezigheid in Duitsland met SquareOne & Telepool, in Scandinavië met Scanbox, in Frankrijk met Pan, in Italië met Indiana Production en nu in de Benelux met WW Entertainment. Het is ook aanwezig in International Sales met Playtime en haar bestaande dochterondernemingen Film Boutique, Be For Films en Film Constellation en Telepool’s sales outfit Global Screen. Vuelta heeft ambitieuze plannen om haar strategische uitbreiding en ontwikkeling voort te zetten.